طراحی سایت ساده و افزایش کارایی

طراحی سایت ساده علاوه بر سلیقه و کدنویسی نیازمند رعایت نکات کاربردی برای دسترسی بهتر بازدیدکنندگان به مطالب نیز می باشد. از اینرو ساده کردن هرچه بیشتر کار با سایت و راحتی کاربران با آن رضایتمندی مشتریان شما را افزایش خواهد داد. با این حال امکان ایجاد تغییرات اساسی در یک سایت در حال کار وجود ندارد پس بهتر است چند نکته مهم را برای طراحی سایت ساده و افزایش بازدهی آن انجام دهیم.

۱- تعیین بخش های اصلی سایت

قدم اول ممکن است بدیهی به نظر برسد ولی متاسفانه تعداد زیادی از سایتها توجهی به آن نمیکنند. مطالب، تصاویر و موضوعات موجود در سایت را به دو بخش مهم و غیر ضروری تقسیم کنید.

طراحی سایت ساده و کاربردی در ابتدا کار دشواری خواهد بود و تمامی موضوعات در نظر شما مهم جلوه میکنند ولی با کمی دقت بیشتر و بررسی نقاط قوت سایت یا شرکت خود و همچنین تعیین میزان محبوبیت سرویس های مختلف شما نزد مشتریان براحتی بخش های غیر ضروری سایت را شناسایی خواهید کرد. تمرکز خود را بر روی موضوعات مهمتر قرار دهید.

قانون ۸۰-۲۰

براساس قانون ۸۰-۲۰ تنها ۲۰ درصد مطالب موجود در صفحه سایت مهم بوده و ارزش آن را تعیین می کنند و ۸۰ درصد بقیه قابل حذف هستند لطمه ای به کارایی سایت نخواهند زد. بطور مثال در یک صفحه خاص این ۲۰ درصد می تواند یک فرم ثبت نام، اشتراک خبرنامه و یا خرید محصول باشد.

با استفاده از قانون ۸۰-۲۰ و با برجسته سازی بخش های اصلی به سرعت تاثیر آن را بر عملکرد مشتریان در سایت و میزان بازدهی تبلیغات خود خواهید دید. افزایش میزان فروش یا نسبت ثبت نام به بازید میتواند موفقیت شما را تضمین کند زیرا مطالب اضافی برای درگیر کردن ذهن بازدیدکننده و خروج از صفحات سایت وجود ندارند.

۲- حذف بخش های اضافی از سایت

با استفاده از قانون ۸۰-۲۰ بخش های اصلی و ضروری سایت را شناسایی کردیم، حال وقت آن رسیده است که ۸۰ درصد اضافی را از سایت خارج کنیم. این بخش ها ممکن است شامل سایدبارهای بیش از حد، افزونه های اشتراک گذاری، جزئیات نوشته مانند نویسنده، تاریخ و تعداد نظرات باشد. همچنین تعداد بالای لینک در فوتر سایت به صفحات خارجی میتواند یکی از عوامل خروج بازدیدکنندگان از سایت شما باشد.

۳- تعداد صفحات را کاهش دهید

تا حد امکان صفحات اضافی سایت را خارج کنید، صفحاتی که بخشی از صفحات اصلی هستند و اطلاعات محدودی را در اختیار کاربر قرار میدهند کارایی آنچنانی بر موفقیت شما نخواهند داشت بطور مثال داشتن دو صفحه مجزا با عنوان های “درباره ما” و “درباره سایت” کار جالبی نیست یا صفحاتی مجزا برای “تعرفه آگهی” و “سفارش آگهی”، شما براحتی می توانید فرم سفارش آگهی در همان صفحه تعرفه قرار دهید.

خود را بجای بازدیدکنندگان بگذارید، اگر کسی وارد سایت شما شود ترجیح میدهید که چه صفحاتی را بازدید کند؟ فروشگاه یا فرم ثبت نام؟ و یا حتی بخش مقالات سایت؟ تنها صفحات مورد نظر خود را در دسترس قرار دهید و اجازه ندهید که وجود این صفحات در سایتهای دیگر شما را مجبور به استفاده از آنها کند.

زمانیکه گزینه های زیادی در اختیار مشتریان خود قرار دهید سردرگم شده و هیچ کدام را انتخاب نخواهند کرد، تنها گزینه های اصلی را در اختیارشان قرار دهید.

۴- استفاده از بخش بالای سایت

تحقیقات نشان داده اند که بازدیدکنندگان بیشتر زمان خود را در بخش بالایی سایت یعنی همان قسمتی که با بارگذاری صفحه و بدون پایین آمدن به نمایش در می آید می گذرانند. پس اگر می خواهید بازدهی سایت خود را افزایش دهید مهمترین بخش ها را در این قسمت قرار دهید.

با کوچک کردن لوگو و کاهش تعداد آیتم های منو و در نتیجه کاهش ارتفاع هدر سایت می توانید مطالب بیشتری را در این فضا بگنجانید.

تنوع رنگ کم در طراحی سایت ساده

شاید فکر کنید زمانیکه می توان از ۱۲ یا ۱۳ رنگ در سایت استفاده کرد چرا خود را محدود به ۲ یا ۳ رنگ کنیم؟ ولی برای طراحی سایت ساده و کاربردی شما باید تعداد رنگ ها را کاهش دهید، اگر به رنگ های بیشتری نیاز دارید از ترکیبات روشن یا تیره همان رنگهای اصلی استفاده کنید.

با این کار محیط سایت شما ساده و کاربرپسند خواهد شد و زیبایی خود را نیز از دست نخواهد داد همچنین شما این امکان را خواهید داشت تا مطالب مهمتر مانند عضویت در سایت یا پیشنهاد ویژه را با استفاده از رنگ های متضاد با رنگ های اصلی سایت در معرض دید بازدیدکننده قرار دهید.

سخن پایانی

نکات بالا برای طراحی سایت ساده را میتوان در چند جمله کوتاه جمع بندی کرد مهم آن است که شما قصد بر ساده سازی سایت خود داشته باشید در اینصورت با بازبینی سایت متوجه موارد غیرضروری و اضافی در سایت خواهید شدف در این مسیر نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • قانون ۸۰-۲۰ را فراموش نکنید.
  • بخش ها و مطالب غیرضروری را حذف کنید.
  • تعداد صفحات را کاهش دهید.
  • از بخش بالایی سایت نهایت استفاده را ببرید.
  • تعداد رنگهای سایت را محدود کنید.

 

منبع: www.websima.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن